Woningafslag.nl - homepagina
Home
Woning zoeken
Meest bekeken
Binnenkort online
Voorwaarden
Hoe werkt het
Veelgestelde vragen
Aanmelden
Contact
Inloggen
funda 
Hoe werkt het voor een Koper
Hoe werkt het voor een Verkoper

Hoe werkt het koper


Veilingen worden regelmatig gebruikt om woningen snel en goed te verkopen. Bij de meeste veilingen is het biedingsproces echter ingewikkeld en ondoorzichtig. Het nadeel van veilingen bij opbod is dat u moet wachten of er niet iemand is die hoger biedt. Zowel koper als verkoper hebben weinig invloed op het prijsverloop. De Woningafslag is anders: de veiling gebeurt bij afslag, een eenvoudig en voor iedereen heldere manier om een woning te (ver)kopen.

Wat is het?

Bij een veiling wordt een woning verkocht aan de hoogste bieder. Dit kan per opbod, waarbij de prijs laag begint en potentiële kopers steeds een hoger bod kunnen uitbrengen. Veiling kan ook per afslag. Daarbij start de vraagprijs hoog, en deze steeds gaat omlaag. De koper bepaalt wanneer de vraagprijs het niveau heeft bereikt dat voor hem interessant is en biedt op de dan geldende prijs. Precies op deze manier werkt de Woningafslag.

Hoe werkt het?

Een woning bij de Woningafslag begint met een vraagprijs. Wordt de woning niet binnen een week verkocht, dan wordt de prijs aan het einde van de week met een vooraf afgesproken bedrag verlaagd. Als de woning een week later nog steeds niet is verkocht, gaat er opnieuw een bedrag van de vraagprijs af. Dit gaat door totdat de woning verkocht is of de met de verkoper afgesproken bodemprijs is bereikt. Via www.woningafslag.nl heeft u 24 uur per dag toegang tot informatie over de daar aangeboden woningen. De Woningafslag biedt kopers en verkopers kortom een dynamisch middel waarmee de beste prijs wordt verkregen.Indien u niet kunt wachten tot de woning op de door u gewenste prijs is beland, het staat u uiteraard vrij om via de site van de verkopend makelaar een onderhands bod uit te brengen via het biedingsformulier van de verkopend makelaar

Voor wie is het?

De service geldt voor alle woningen die via de aangesloten NVM makelaars te koop worden aangeboden. Iedereen mag bieden op deze woningen. 

Informatie voor de koper

1. Op www.woningafslag.nl heeft u 24 uur per dag toegang tot de woningen die via afslag worden geveild. U ziet de startprijs en de biedprijs van dat moment. 2. Voorafgaand aan de veiling kunt u de deelnemende woningen bezichtigen, eventueel door middel van een Open Huis. Ook tijdens de looptijd van de veiling kunt u op afspraak een woning bekijken.

3. Wilt u bieden op een woning? Dan vult u het biedingsformulier, dat op de website staat, volledig in en verstuurt het online op het gewenste moment. De verkoper behoudt het recht de woning te gunnen aan de koper.

4. Kort na het verzenden van het biedingsformulier ontvangt u een bevestiging per email waarin het tijdstip van het bod en de dan geldende vraagprijs worden bevestigd.

5. De koop is rond als de verkoper de woning aan u heeft gegund. Na gunning dient u uw bod te bevestigen op het kantoor van de verkopende makelaar. U heeft de wettelijke drie dagen bedenktijd, net als een termijn van ongeveer vier weken om de benodigde financiering rond te krijgen.

6. Beide partijen ondertekenen de koopovereenkomst, die vervolgens naar de notaris wordt gezonden voor het opstellen van de leveringsakte.

De overdracht van de woning vindt plaats bij de notaris op de door koper en verkoper vastgestelde datum.

Wat zijn de voordelen?

- De woningafslag neemt u het vaak moeilijke onderhandelingsproces geheel uit handen. Het enige wat u hoeft te doen, is bieden op het moment dat de prijs zodanig is dat u bereid en in staat bent deze voor de woning te betalen.

- De prijs van de woning zakt wekelijks, waardoor de kans groot is dat deze snel op het door u gewenste bedrag zit. - Het systeem maakt het koopproces een stukje spannender: er ligt altijd een risico dat een andere koper u voor is, dus het is zaak de prijs goed in de gaten te houden en snel te bieden op het moment dat de woning voor u een goede prijs heeft. - U behoudt het recht op een bouwkundige keuring en ook de gebruikelijke (ontbindende) voorwaarden blijven gelden.