Woningafslag.nl - homepagina
Home
Woning zoeken
Meest bekeken
Binnenkort online
Voorwaarden
Hoe werkt het
Veelgestelde vragen
Aanmelden
Contact
Inloggen
funda 

Veelgestelde vragen


Hieronder vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen neem dan gerust contact met ons op.

Bedenktijd

Als u via de woningafslag een woning koopt heeft u recht op de gebruikelijke drie dagen bedenktijd.

Voorbehoud

Bij het bieden op een woning via de woning afslag kunt u er voor kiezen dit te doen onder het voorbehoud van het verkrijgen van een passende financiering. Het is uiteraard wel verstandig om van tevoren uw financiële mogelijkheden te laten berekenen.

Bezichtigingen

Voorafgaande aan de afslag wordt u in de gelegenheid gesteld om de woning te bezichtigen. ook tijdens de looptijd van de afslag kunt u met de verkopend makelaar een afspraak maken om de woning te bezichtigen.

Gunning.

Verkoper heeft het recht van gunning; dit betekent dat hij mag bepalen of de combinatie van prijs en (ontbindende) voorwaarden voldoende is om aan een bepaalde partij te verkopen. Het verdient de voorkeur om u bij de bezichtiging en de bieding te laten bijstaan door een aankopend makelaar.

Start van de afslag

De afslag begint op het tijdstip en de datum die op de website zijn aangegeven.

Termijn

De te verkopen woning wordt steeds voor een periode van een week voor een bepaalde prijs te koop aangeboden. Op de site van de woningafslag kunt u zien wanneer de prijs aangepast zal worden en wat de nieuwe prijs wordt.

Bodemprijs

verkoper geeft een uiterste prijs op waarvoor hij de woning nog wil verkopen. is deze prijs bereikt en is er nog niet geboden, dan zal de woning uit de veiling worden gehaald.

Bouwtechnische keuring

Bij het doen van een bod kunt u het laten opstellen van een bouwkundig rapport opnemen als voorwaarde. Deze keuring dient uiterlijk binnen 7 werkdagen na de gunning te worden verricht.

Hoe weet ik wanneer een woning op de Woningafslag komt?

Alle benodigde gegevens over de voorwaarden en het starten van de afslag worden op de website www.woningafslag.nl vermeldt.

Wanneer kan een woning bezichtigd worden?

Bezichtigingen vinden plaats na afspraak met de verkopend makelaar of via Open Huizen zoals via de site aangekondigd zal worden.

Hoe verloopt de afslag precies?

Het is een veiling met bieding bij afslag. Koper wordt degene die als eerste een aangeboden prijs accepteert. De verkoper heeft hierbij wel het recht van gunning.

Hoe kan ik meedoen aan een veiling van de woningafslag?

U kunt meedoen met een veiling door het formulier geheel in te vullen en dit formulier op het gewenste moment te versturen via de email of de fax. Ook kunt u het formulier bij de verkopend makelaar bezorgen.

Wanneer eindigt de veiling van de woningafslag?

De veiling eindigt wanneer er een bod is gedaan en de verkoper heeft gegund of indien de bodemprijs is bereikt.

Wat zijn de kosten voor de koper?

De woningen die via de woningafslag worden verkocht worden kosten koper (k.k.) verkocht. Dit houdt in dat de notariskosten, de overdrachtsbelasting (6% van de koopsom) en de kadastrale kosten voor rekening van de koper zijn. Deze kosten worden betaald bij de notaris.

Wat te doen bij een technische storing?

Het risico van een technische storing is voor de bieder. Biedingen kunnen daarom worden gedaan via internet, fax en door het langsbrengen van het bod bij het kantoor van de verkopend makelaar. Bij bieding via internet of fax kan de geheimhouding van een bod niet gegarandeerd worden.

Welke prijs moet ik aanhouden?

De prijzen op Funda en andere woningsites zijn richtprijzen. De actuele prijs vindt u altijd op de site www.woningafslag.nl.

Hoe kan ik mijn woning via de woningafslag verkopen?

U kunt dit doen via uw NVM-makelaar.

Kan ik (ontbindende) voorwaarden in een bod opnemen?

U kunt eventuele voorwaarden, zoals bijvoorbeeld een financieringsvoorbehoud of een voorbehoud voor een bouwtechnische keuring, in uw bod opnemen. Overigens is het wel van belang om het opnemen van voorwaarden te beperken tot die voorwaarden die voor een bieder van essentieel belang zijn. Te veel ontbindende voorwaarden maken een bod minder aantrekkelijk.

Wat zijn de voordelen voor een koper?

De woningafslag biedt het voordeel dat u voor een vaste prijs kunt kopen. Geen wekenlange onderhandelingen, maar snel zekerheid.

Wat zijn de voordelen voor een verkoper?

De verkoper krijgt de best mogelijke prijs die de beste gegadigde wil betalen.

Wanneer ben ik koper?

De verkoper beslist zelf of hij met een bod akkoord gaat . Een overeenkomst komt slechts tot stand indien een bieding door de verkoper wordt aanvaard (gegund), ook ten aanzien van de eventueel in de bieding opgenomen voorwaarden. Een verkoper kan ook gunnen aan iemand die een lagere prijs biedt, maar minder (ontbindende) voorwaarden stelt.

Wat gebeurt er indien er meerdere bieders zijn?

In principe wordt de woning verkocht aan degene die als eerste biedt. Er kunnen echter bijkomende voorbehouden van de kant van de bieder zijn waardoor de verkoper er de voorkeur aan geeft om met een andere bieder zaken te doen.

Moet ik wachten tot de gewenste biedprijs bereikt is?

Het staat u als bieder vrij om een onderhands bod te doen dat afwijkt van de actuele biedprijs. Het is aan de verkoper om daar al dan niet op in te gaan.

Wie stelt de koopovereenkomst op?

De koopovereenkomst wordt opgesteld door de verkopend makelaar na gunning.

Hoe maak ik bekend dat ik op de woningafslag.nl sta?

Dit kunt u doen door onze

Woningafslag.nl Poster

te downloaden en op te hangen voor uw raam.